Brossa breakout «El secret de l’artista»

 

Gamificacio-brossa-breakout-escaperoom-elsecretdelartista

 

Només teniu una hora. Una hora per resoldre tots els enigmes. Una hora per obrir la misteriosa maleta que heu trobat per casualitat a les golfes d’un casalot abandonat, a punt de ser enderrocat. Una maleta plena de cadenats, amb el nom de «Joan Brossa» escrit en un dels laterals, envoltada per un munt de petites caixetes, plenes de pistes, que semblen contenir el secret per obrir els misteriosos cadenats. Però… I si el secret més ben guardat estigués a l’interior de la maleta? I si l’atzar us hagués portat a descobrir una obra brossiana desconeguda per al gran públic? I si estiguéssiu a punt de fer un troballa capaç de canviar la concepció que tenim del propi artista? Només teniu una hora abans no arribin les màquines excavadores. Sereu capaços de descobrir el secret de Joan Brossa abans que se us acabi el temps?

Objectius
– Ampliar els coneixements sobre Joan Brossa i la seva obra
– Aproximar-se a la creació literària d’una forma lúdica
– Entendre els mecanismes de creació del poeta
– Aconseguir que els alumnes retinguin a llarg termini els coneixements adquirits
– Fomentar el treball en equip i la competició sana entre grups

Públic
Juvenil (3r-4t d’ESO i Batxillerat)

Proposta breakout
Hi ha quatre perfils principals entre el públic al qual s’adreça aquest breakout, cadascun dels quals amb uns desitjos i necessitats pròpies:
Socialitzadors => Els agrada interactuar amb les persones del seu entorn, conversar, treballar en equip, realitzar projectes en grup.
Exploradors => Els agrada descobrir el que està amagat, resoldre enigmes, poder treballar al seu ritme amb llibertat i explorar amb detall el seu entorn.
Triomfadors => Volen aconseguir la màxima puntuació possible, finalitzar totes les tasques, ser els primer en tots els rànquings.
Competidors => Els apassiona la competició, posar-se a prova en relació amb els altres, persistir fins a resoldre qualsevol obstacle que se’ls plantegi.
Els quatre perfils se sentiran atrets per la proposta d’un breakout que els ofereix desafiaments, narrativa, comunitat i descobriment. Els participants, interactuant sempre al seu propi ritme però amb una limitació temporal, podran ampliar els seus coneixements sobre el poeta Joan Brossa i la seva obra literària, investigar per trobar les respostes i descobrir quin és la clau final que els permetrà obrir la caixa del tresor.

Durada: 2 hores (inclou 30 minuts per preparar la sala abans de l’inici de l’activitat)
Espai necessari: Activitat adaptable a diferents espais (aules, biblioteques, espais a l’aire lliure,…)
Requeriments tècnics: Taules i cadires
Disponibilitat horària: A convenir

Preus:
Les sessions estan dissenyades per un mínim de 12 i un màxim de 30 participants. Preus en funció del nombre de breakouts contractats per un mateix dia i centre:
– 1 breakout = 250€ (IVA inclòs) + Desplaçament
– 2 breakouts = 450€ (IVA inclòs) + Desplaçament
– 3 breakouts = 650€ (IVA inclòs) + Desplaçament

Correu electrònic: teresa.saborit@lallibretavermella.cat

 

Activitat recomanada per la Fundació Brossa i inclosa en el catàleg d’activitats «Any Brossa 1919-2019» per commemorar el centenari del naixement del poeta Joan Brossa.