Dones escriptores

Un dia em van dir que les dones no podíem ser escriptores: només muses. Que podíem servir d’«inspiració», però no teníem la «capacitat» per crear obres de ficció. I saps qui m’ho va dir, això? Una altra dona.

Sí, sí: una dona.

Pot semblar estrany, ho sé (a mi també em va deixar en estat de xoc), però el comentari no va sortir, com a priori podria semblar, de la boca d’un home, sinó d’una altra dona que tenia plenament interioritzat que les dones només «servim» per complir «certs rols» que la «Història» (en majúscula) ens ha llegat generació rere generació.

I saps per què passa, això?

Perquè vivim en un món d’homes. Encara.

Encara ara. Encara avui. Un món creat per homes, escrit per homes i ideat per homes.

Només cal mirar les xifres pures i dures:

1) Quan vas el cinema, un 77% de les pel·lícules estan dirigides per homes.
2) Quan mires la televisió, un 73% dels guions han estat creats per homes.
3) Quan compres un llibre, en un 80% dels casos esculls un llibre escrit per un home.

Desenganya’t: les dones no som un misteri incomprensible. El problema és que la nostra veu continua sent minoritària en la majoria d’àmbits de la societat! Així que si tu ja en tens un tip, de saber silenciada a la meitat de la població mundial, és hora de posar-hi remei.

I el primer pas post ser tan simple com aquest: llegeix «Casus Belli».

Comença a revertir l’estadística!

Una novel·la escrita per una autora d’Osona i protagonitzada per dues dones: una escriptora i una petita editora decidides a fer el què faci falta per plantar cara als dos grans grups editorials que controlen amb mà de ferro el sector editorial català. Aconseguiran recuperar allò que els pertany? Hauràs de llegir la novel·la per descobrir-ho!

«La novel·la és àgil i lleugera. A més està estructurada en capítols curts que encara en facilita més la lectura. La novel·la transcorre en el període d’un any; de Nadal a Nadal i amb uns ambients molt ben construïts, entre Barcelona i Vic (a partir d’ara, quan passegi per la Plaça Major de Vic, la miraré amb ulls diferents). Cap a la part final, la novel·la agafa un ritme més trepidant (hi ha una escena que tela quina angoixa!). I al final, tots els elements s’acaben entrellaçant i m’encanta la manera com aconsegueix “creuar” les dues protagonistes.» Rateta de Biblioteca (Bookstagrammer)

«Una lectura lleugera i entretinguda que barreja una part d’intriga amb un retrat del món editorial vist des de dins. Aquesta és la part més interessant, ja que tot i ser ficció es nota el coneixement que l’autora té del sector. Alguna de les situacions que hi narra serien fàcilment extrapolables a la realitat.» Aure Farran (Ràdio Estel – «Olor de Tinta»)

«Casus Belli», novel·la guanyadora del XLII Premi Armand Quintana: la lectura perfecta per descobrir què s’amaga entre les bambolines del sector editorial català de la mà de dues dones decidides i valentes (100% «ficció», hehe). Compra-la avui i aprofita l’oportunitat de rebre un exemplar únic: amb dedicatòria personalitzada per a qui tu vulguis!

De debò vols saber en què pensem les dones? Llegeix-nos!

Casus_Belli-Teresa_Saborit-Coberta-La_Llibreta_Vermella