Secrets editorials

Casus_Belli-Teresa_Saborit-Secrets_editorials

Un dia em va passar (el malson de qualsevol lector): estava mig adormida, vaig sentir un «catacriiiic… catacreeeec…» i la pila de llibres de la tauleta de nit es va enfonsar amb un «Patapum!».

Hola, ensurt!

Adeu, cor, que va sortir disparat per la finestra (per sort, el cor el vaig poder recuperar a un parell de carrers de distància, no se n’havia anat gaire lluny… em va dir que no hauria sabut viure sense mi, hehe).

Vaig aprendre la lliçó: ara la pila de llibres està directament a terra. Més avall ja no poden caure! (hihi)

I és que els lectors som així: ens encanten els llibres i no fem més que acumular-los amb la promesa que els llegirem en un futur més o menys proper (que tard o d’hora complim… sort que els llibres tenen una paciència infinita, hehe).

Un altre tret en comú que compartim tots els lectors: ens creiem que ho sabem tot sobre els nostres amics de paper. Però no és veritat. No és veritat perquè la majoria de vegades desconeixem el camí que aquelles històries impreses han hagut de superar per convertir-se en això: històries impreses.

Quina és la «màgia» que permet que la novel·la que un escriptor va imaginar un dia (ves a saber quan i ves a saber on) acabi convertida en un objecte de paper i tinta?

Saps com es «fan» els llibres, realment? Saps quina és la relació entre autors, editors i llibreters? Saps què fa un distribuïdor? Saps com és la convivència entre els grans grups editorials catalans i els petits editors? I la relació entre els autors best-seller i els escriptors que no surten mai en cap llista de «més venuts»?

(T’has preguntat mai perquè sempre hi surten els mateixos noms, en aquestes llistes?)

Llegeix «Casus Belli» i descobreix-ho!

Una novel·la protagonitzada per una escriptora i una petita editora en peu de guerra: dues dones decidides a fer el què faci falta per plantar cara als grans gegants que controlen amb mà de ferro el sector editorial català. Aconseguiran recuperar allò que els pertany?

«Una lectura lleugera i entretinguda que barreja una part d’intriga amb un retrat del món editorial vist des de dins. Aquesta és la part més interessant, ja que tot i ser ficció es nota el coneixement que l’autora té del sector. Alguna de les situacions que hi narra serien fàcilment extrapolables a la realitat.» Aure Farran (Ràdio Estel – «Olor de Tinta»)

«Personalment, des de l’inici, la temàtica em va cridar molt l’atenció, ja que sempre m’ha interessat molt com funciona el món del llibre des de dins. Un món que, com a lectors, tots hem romantitzat en algun moment de les nostres vides i que a mesura que hi entres t’adones que, com en tot en aquest món, no hi ha ni un racó lliure d’injustícies. A més es nota que Saborit coneix el món editorial i aconsegueix descriure’l amb una prosa fresca i capítols molt curts que fan la lectura molt àgil, sobretot al final, ideal per les vacances d’estiu Mariona Arabia (Booktuber @meyonbook)

«Casus Belli», novel·la guanyadora del XLII Premi Armand Quintana: la lectura perfecta per descobrir què s’amaga entre les bambolines del sector editorial català (100% «ficció», hehe). Compra-la avui i aprofita l’oportunitat de rebre un exemplar únic: amb dedicatòria personalitzada per a qui tu vulguis!

Casus_Belli-Teresa_Saborit-Coberta-La_Llibreta_Vermella