Com es llegeix un ebook?

20160425-Teresa_Saborit-200_muses-Com_es_llegeix_un_ebook_llibre_electronic-Llibre_paper_tauleta
El llibre de les «200 muses» en format paper i en ebook (llibre electrònic)

 

Teniu un ebook i no sabeu com llegir-lo? La resposta depèn des d’on el vulgueu llegir.

L’ebook és la terminologia anglesa per referir-se a un llibre electrònic. Per començar heu de saber que hi ha diversos formats de llibres electrònics. El més habituals són el «mobi» o l’«azw» (que utilitza Amazon) i l’«epub» (que és un dels formats més estesos i que accepten la majoria d’e-readers).

Opcions per llegir un ebook:

1) Un e-reader. Els e-readers, també coneguts com a lectors d’ebooks, són aparells que utilitzen tinta electrònica i que serveixen únicament per llegir ebooks. En funció del model que compreu, podreu llegir un format d’arxiu o un altre. Per exemple, el Kindle (l’e-reader d’Amazon) crec que només accepta arxius «mobi» o «azw». L’«epub» és acceptat per la majoria d’e-readers, però no és universal. Si esteu pensant en comprar un e-reader, és bo que us informeu prèviament del tipus d’arxius que suporta.

2) Una tauleta o un smartphone. La majoria d’aquests d’aparells ja tenen instal·lada per defecte una app de lectura d’ebooks. En cas que no la tingui, trobareu multitud d’opcions en funció del vostre sistema operatiu, tant gratuïtes com de pagament.

3) Un ordinador. Per llegir un ebook des del vostre ordinador teniu dues alternatives. La primera és descarregar-vos un programa específic (per exemple «Calibre», un dels més utilitzats). La segona és instal·lar una extensió de lectura d’ebooks al vostre navegador d’internet habitual (Firefox, Chrome, etc)

 

20160425-Teresa_Saborit-200_muses-Com_es_llegeix_un_ebook_llibre_electronic-Tauleta-Ereader-lector
L’ebook de les «200 muses» vist en una tauleta i en un e-reader de tinta electrònica

 

Si voleu llegir més sobre el tema, us deixo amb l’enllaç a un article del portal Tinet a on trobareu més detalls. Espero que aquest post us hagi estat d’utilitat. Si coneixeu més mètodes per llegir llibres electrònics, podeu completar la informació deixant un comentari a aquest missatge 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *