Una opinió meravellosa de «Barcelona, la rosa i el drac» (Premi Talent Cambra 2020)!

En Josep Bonnín, poeta de les Illes Balears, s’ha llegit «Barcelona, la rosa i el drac» (la novel·la amb la qual vaig guanyar el Premi Talent Cambra 2020) i me n’ha enviat aquesta ressenya meravellosa:

«Haver descobert i sintonitzat amb l’escriptora Teresa Saborit, ha estat una de les coses, més agradables que m’han passat darrerament. Fent memòria, en un dels actes del Dia de la Dona, respecte a les dones que escriuen; a la biblioteca de la Vila, vaig parlar sobre dos llibres seus: “Casus Belli” i “El secret del meu nom “, del què quedà constància en un vídeo.

Dia 23 d’abril, Teresa m’envià un nou llibre seu: “Barcelona, la rosa i el drac” guanyador del “Premi Talent de relat 2020”. Ahir vaig acabar de llegir-lo.

Una novel·la de prop 500 planes, on es conjuga la intriga, la fantasia, la humanitat, les emocions més tendres, somnis dificils de realitzar, circumstàncies de vida adverses i el no defallir dels dos principals personatges: Na Jana i en Lluci, que arriben a viure una història d’amor preciosa, enquadrat dins Barcelona, ciutat a la que tinc una estima especial i he anat moltes vegades.

Les descripcions de la ciutat em feren viatjar en el temps. A alguns capítols del llibre, les llàgrimes han aparegut i en el desenllaç, respecte a la mare de na Jana, encara més emotiu.

Tres mesos de gaudir, cada horabaixa a la sala amb la seva lectura, poc a poc i acompassada; sense caure en les preses.

Em sembla que el llibre no es pot aconseguir i Teresa m’envià un exemplar del què disposava, amb una dedicatòria preciosa. Un detall molt maco. S’ha creat amb ella una connexió de sensibilitat tal, que li vaig dedicar un poema, que ella, magistralment va recitar creant un vídeo entranyable, que em feu molt feliç.

Sento i és la meva opinió personal, que per la qualitat del llibre, és mereixedor d’una segona edició i li desitjo a na Teresa, un gran futur literari, que estic convençut assolirà.

Josep Bonnín i Segura
Vilafranca de Bonany
23 de juliol de 2024»

Podeu llegir la ressenya sencera en el seu perfil de Facebook. Em fa molt feliç que hagis gaudit de la lectura, Josep. Quin regal haver-te conegut, amic!