Booktour – Parada 10: Sílvia Caballeria al blog «Què us diré?»

booktour_10-els_llops_ja_no_viuen_als_boscos-premi_7_lletres-teresa_saborit-silvia_caballeria

 

Parada 10 del booktour d’«Els llops ja no viuen als boscos»! La Sílvia Caballeria ha publicat al seu blog la ressenya sobre «Ira», el tercer relat del llibre:

«Vaig llegir el relat “Ira” als meus alumnes de 4t ESO i els va impactar tant que em prenien el llibre dels dits per llegir-ne més. Bon senyal, oi? (…) El nostre protagonista, un nen, no pot prendre cap decisió perquè no té la capacitat d’afrontar la seva cruel experiència perquè no la percep com a tal, no té eines per resoldre allò que considera “normal”. I aquells que l’havien de protegir (…) no entenen el seu silenci eixordador perquè viuen absorts dins la bombolla de les seves preocupacions i per això esdevenen cecs i sords (…). Amb un llenguatge directe i clar i amb un final obert, que és com un cop de puny a l’estómac, la Teresa Saborit no ens deixa indiferents i ens sacseja la consciència i incita a treure’ns la bena dels ulls (…). Aquest relat ha de servir per posar-nos en guàrdia contra aquests depredadors, com diu el refrany “ovella sense guardià, el llop se la menjarà”. I, encara que Thomas Hobbes, filòsof anglès del segle XVII, popularitzés la frase Homo homini lupus est, “L’home és un llop per a l’home”, no permetem que ho sigui per als nens.»

Moltes gràcies per les teves paraules, Sílvia! Visiteu el seu blog per llegir la ressenya completa: http://silviacaballeria.blogspot.com.es/2016/12/ira-relat-del-llibre-els-llops-ja-no.html 😉

Següent parada, dimarts de la setmana que ve, al blog d’en Salvador Riera. Feu clic aquí per veure l’itinerari complet del booktour.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *