«Una lectura fresca i lleugera, orlada de bona literatura i amb un final inesperat. Imperdible per a tots aquells que se sentin atrets per les entranyes del món editorial.» – 4a ressenya de l’IGTour de «Casus Belli»!

Ressenya-IGTour-Casus_Belli-Teresa_Saborit-04-lauravilarn

La Laura Vilar és extraordinària! No només perquè va apuntar-se a l’IG Tour de «Casus Belli» a ulls clucs (quina valentia!) i sense conèixer-me de res (no sabia pas a on es ficava, la pobra! hehe), sinó perquè, a més a més, ha fet una ressenya súper completa de la novel·la, fixant-se amb detalls que ningú no havia remarcat fins ara. Mil gràcies per una lectura tan atenta i una ressenya tan fantàstica, Laura! Aneu al seu perfil per llegir la ressenya completa 😉

Repost @lauravilarn

«CASUS BELLI
Teresa Saborit

L’autora no podia haver escollit un títol més adient. Casus Belli és una locució que ve del llatí i significa “motiu de guerra” i designa l’esdeveniment que dona motiu o pretext a una declaració de guerra. Així doncs ens endinsem en un món ple de martingales on les gran editorials lluiten per ser rècord de vendes i on sembla ser… que tot s’hi val.

SINOPSI

La Cris és una petita editora que lluita per sobreviure en un mon dominat per les grans editorials. La Tina és una escriptora a qui una autora supervendes ha plagiat la seva obra. Una i altra s’hauran d’enfrontar amb un gegant del sector i malgrat q tenen les de perdre no defalliran en l’intent. La guerra està servida.

Una novel·la de lectura àgil amb una trama interessant que enganxa des de el minut u. M’agrada la picada d’ull que fa l’autora a les terres de Vic i a la ciutat de Barcelona i embabaio amb el gir en l’estil narratiu que fa que no davallis la guàrdia.

De primer, ens presenta els fets en un relat de ritme constant on ens posa en situació i a mida que ens endinsem en l’obra el ritme es va fent més distès fins a delectar-nos amb un compendi harmoniós de personatges i de situacions descrites amb l’alè de qui se sent batec. I de sobte ens topem amb joies literàries com la metàfora de les formigues sobre el desert de sal, simulant pàgines en blanc on les lletres s’agomboien esperant el seu torn per dibuixar paraules i bastir relats.

Guardonada amb el XLII Premi Armand Quintana, Casus Belli ens destapa la guerra de poders on les tàctiques es cuinen a foc lent i on no sempre tot és el que sembla. Una lectura fresca i lleugera, orlada de bona literatura i amb un final inesperat. Imperdible per a tots aquells que se sentin atrets per les entranyes del món editorial.

La Teresa Saborit ha guanyat diversos premis, alguns dels quals atorgats a St Feliu de Llobregat (la meva ciutat natal) #concurs st jordi 2015 i 2017. Un plaer conèixer-te Teresa i conèixer la teva obra. Gràcies per donar-me la oportunitat de participar en el IG tour de Casus Belli. Propera parada del tour a @mixa_ql el 5 juliol.»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *