Mega crònica Sant Jordi 2017 – Part 7: el «DIA» de Sant Jordi! (23/04/2017)

20170501-Cronica_Sant_Jordi_2017-07-El9nou-El9TV-XarxaTV-Signatures_Barcelona_Vic-Llibreria_La_Tralla-Els_llops_ja_no_viuen_als_boscos-Teresa_Saborit

Arribo a l’última part d’aquesta megacrònica amb el dia més esperat: Sant Jordi!

No en tingueu cap dubte: si el dia de Sant Jordi veieu a una persona, amb un bolígraf a la mà, corrent com una desesperada entre parades de llibres i roses atapeïdes de gent, sense ni tan sols mirar-se-les de cua d’ull, és un escriptor fent els cent metres llisos entre una taula de signatures i la següent (si el veieu empenyent un carretó ple de llibres, és un llibreter que ha tingut la mala fortuna que li assignessin una parada a quatre quilòmetres de distància de la seva llibreria).

En el meu cas vaig començar el dia a Barcelona, primer a la parada de l’Associació de Relataires en Català (al principi de Rambla Catalunya, a tocar de plaça Catalunya) i més tard a la parada de la Llibreria Horitzons (al final del Passeig de Gràcia, a tocar de la Pedrera): després d’haver estat capaç de creuar els carrers de l’Eixample a les 11 del matí en plena efervescència de vianants, en un temps rècord de vint minuts, m’he autoconcedit el títol de màster en saltadora d’obstacles de tot tipus (no hi ha res que se’m resisteixi: parades, roses, llibres, lectors, cotxets, badocs, turistes, reporters, càmeres de televisió,…).

Després d’agafar el bus (la crònica del tren la continuarem deixant per un altre dia, hehe), la tarda la vaig viure a Osona amb un munt de sorpreses:

1) Mil gràcies Jordi Vilarrodà per incloure «Els llops ja no viuen als boscos» en l’especial de Sant Jordi d’el9nou amb 80 ressenyes dels llibres escrits per osonencs i ripollesos!

20170501-Sant_Jordi_2017-07-El9nou-El9TV-XarxaTV-Els_llops_ja_no_viuen_als_boscos-Teresa_Saborit

2) Gràcies a tot l’equip d’el9TV per seleccionar-me per participar en el reportatge «Sant Jordi a El9TV: una tria de 9 llibres i 9 autors de la comarca» junt amb en Pere Tió, en Joan Soler, en Lluís Solà i Sala, en Jordi Lara, la Bruna Generoso, en Fernando Ezquerra, la Josefa Contijoch i l’Oriol Casellas. Un goig estar tan ben acompanyada 😀

3) Moltes gràcies gurbetans per incloure’m en les vostres recomanacions amb «denominació d’origen Gurb»!

 
A més a més vaig tenir l’honor de poder participar en directe en el programa «1món.cat» de la Xarxa TV des de la plaça Major de Vic (convidada per la Natàlia Peix i l’Isaac Moreno d’El9TV: «Contradient el famós llibre d’Eduarzo Mendoza, podem dir que “tenim notícies de Gurb”… i també de Vic!»). I vaig acabar la jornada-marató-setmana signant llibres a la parada de la Llibreria La Tralla. Un honor que hi hagi “notícies de Gurb”! 😉

Fins aquí la mega crònica del dia del llibre i la rosa en 7 parts: podria ser més llarga, però és un bon resum (hehe). Feliç post Sant Jordi a tots! L’any que ve… Més 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *