Crònica de Sant Jordi: Brossa al matí, formigues a la tarda ;)

 

20190430-SantJordi2019-Breakout-escaperoom-JoanBrossa-Reus-Firmes-Barcelona-Ascamil

 

Sembla impossible que ja hagi passat una setmana (una setmana!) des del dia de Sant Jordi. Com que encara no havia tingut temps de publicar la crònica de la diada del llibre i la rosa, avui arribo decidida a corregir la falta d’actualització d’aquest blog.

Al matí: breakout de Joan Brossa a Reus. Si no heu estat mai a la capital del Baix Camp el dia de Sant Jordi, us heu perdut la visita a una de les ciutats de Catalunya que més deuen vibrar amb la festivitat del drac. En la meva experiència, puc donar testimoni que, des de primera hora del matí, la plaça del Mercadal bullia d’activitat amb tot tipus de propostes (i això que, a primera hora, semblava que havia de ploure!): contacontes, gimcanes, parades de roses, venda de llibres, visites escolars,…

20190430-SantJordi2019-Breakout-escaperoom-JoanBrossa-Reus-Firmes-Barcelona-Ascamil-2

 

La Biblioteca Xavier Amorós de Reus em va donar l’oportunitat de participar en la jornada dinamitzant diverses sessions del breakout de Joan Brossa «El secret de l’artista», durant tot el matí, per a alumnes de diversos instituts de la ciutat. A més a més de constatar que Joan Brossa és un amulet contra la pluja (va ser començar el breakout i sortir el sol!), vam posar en evidència que els «petits» no tenen rival quan es tracta de demostrar que són millors que els «grans» (mentre els grups de 3r d’ESO van resoldre tots els enigmes i encara els van sobrar cinc minuts, Batxillerat va estar a punt de no poder obrir la maleta misteriosa, hehe). Els bibliotecaris van demostrar que hi ha una combinació imbatible per convocar gent en una plaça un Sant Jordi: una biblioteca amb rodes (o, en el cas de Reus: una furgoneta foodtruck plena de llibres). Moltes gràcies per acollir-me, bibliotecaris!

 

 

A la tarda: firmes de La revolució de les formigues a Barcelona. Una oportunitat única per conèixer nous lectors i posar-los cara més enllà de les xarxes socials, per retrobar-me, un Sant Jordi, més amb els companys de l’Associació de Relataires en Català, per col·laborar amb els amics de l’Associació Ascamil i la seva meravellosa tasca social. Les fotos són sols una petita mostra d’una tarda plena de somriures i abraçades. Moltes gràcies a tots!

Ja ha passat una setmana (una setmana!) des del dia de Sant Jordi. Com cada any, em sembla increïble la rapidesa amb la que passen unes vint-i-quatre hores per les quals has estat treballant durant dies i setmanes, a vegades fins i tot mesos. Ha passat una setmana de l’últim Sant Jordi… Falta una setmana menys pel pròxim 😉

Bon post-Sant Jordi a tots!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *