«Es nota que l’autora coneix el món editorial i sap com funciona» – 1a ressenya de l’IGTour de «Casus Belli»!

Ressenya-IGTourCasusBelli-01-Rateta_de_biblioteca

Coses maques que em passen: rebre la primera ressenya de l’IGTour de «CasusBelli» i llegir unes paraules meravelloses de la @rateta_de_biblioteca. Mil gràcies, Rateta! M’alegro que hagis gaudit de la lectura. Aneu al seu perfil per llegir la ressenya completa 😉

Repost @rateta_de_biblioteca

«CASUS BELLI
Teresa Saborit (juny 2022)

Quan vaig veure que la Teresa va proposar l’IG Tour per la seva darrera obra, m’hi vaig oferir de seguida.

Resumeixo molt l’argument ja que el podeu trobar fàcilment: la Tina, escriptora, és víctima d’un plagi d’un llibre que ha tardat anys en escriure i viu de nits. I la Cris, és una petita editora que lluita contra grans editorials sense escrúpols. Cadascuna a la seva manera es revelarà per recuperar el que els pertany… Quina ho aconseguirà?

La novel·la és àgil i lleugera. A més està estructurada en capítols curts que encara en facilita més la lectura. A part cada capítol està subdividit segons el personatge del qual parla. Bàsicament s’intercalen les veus de les dues protagonistes, i de tant en tant n’apareix un tercer, d’aquells que fa rabieta. La novel·la transcorre en el període d’un any; de Nadal a Nadal i amb uns ambients molt ben construïts, entre Bcn i Vic. (A partir d’ara quan passegi per la Pl Major de Vic la miraré amb ulls diferents). Cap a la part final, la novel·la agafa un ritme més trepidant (hi ha una escena que tela quina angoixa!) I al final, tots els elements s’acaben entrellaçant i m’encanta la manera com aconsegueix “creuar” les dues protagonistes.

És nota que l’autora coneix el món editorial i sap com funciona. A més, m’agrada quan a través d’una de les protagonistes deixa anar algunes crítiques del sector, sobretot quan parla de la diada de St Jordi, del que representa, de si tots els autors són realment els autors dels llibres que firmen… Encara que sigui en una obra de ficció, personalment m’ha agradat que es toqués el tema.

Tinc ganes de llegir la resta de ressenyes de la resta de participants del IGTour i també vull felicitar la Teresa per tota la feina que fa, a part d’escriure, i que consisteix en crear un espai on la gent pugui també escriure i expressar-se. A més ho fa amb iniciatives molt originals (com aquest IG tour)o d’altres propostes ja sigui IG, twitter, VE…

Si teniu ganes de més ressenyes, la següent parada del Tour tindrà lloc el 20/06 al compte de @magiadelsllibres.»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *