«La novel·la es llegeix en un sospir i et deixa amb ganes de més» – 2a ressenya de l’IGTour de «Casus Belli»!

Ressenya-IGTourCasusBelli-02-Nuria_Martinez-Magia_Llibres

L’IGTour de «CasusBelli» continua el seu viatge! I aquesta vegada ho fa visitant el compte de la Núria Martínez (@magiadelsllibres) amb qui hem hem descobert que compartim paisatge vital i literari (gairebé només caldria canviar Taradell per Gurb!). M’alegro que hagis gaudit de la lectura, Núria. Aneu al seu perfil per llegir la ressenya completa 😉

Repost @magiadelsllibres

«Vaig apuntar-me a l’IG Tour de ‘Casus Belli’ per no tenir cap excusa per seguir sense llegir a la Teresa Saborit. I ara em penedeixo de no haver-ho fet abans, llegir-la vull dir.⁠

L’autora em fa passejar per dues de les ciutats que més estimo: Barcelona, la ciutat que em va veure néixer i créixer i Vic, capital de la comarca que em va acollir ja fa vint anys. Em porta a escenaris que conec molt bé i que poc en costa reconèixer en les seves descripcions.⁠

Ens endinsem al món editorial vist des de dins: la perspectiva d’una editora independent, la Cris Comella, editora de Festina Lente, l’editorial més antiga en llengua catalana i amb seu a l’emblemàtica Casa Comella de Vic. I la visió de la Tina, una autora que veu com la seva obra és plagiada per una de les autores amb més vendes del moment.⁠

‘Casus Belli’ està estructurada en capítols curts on sentirem les veus de les dues protagonistes i de tant en tant sentirem la veu d’en Biel, l’antagonista, el personatge ‘odiós’ que tota bona història ha de tenir. L’arc temporal està delimitat a un any natural: de desembre a desembre. Tres-cents seixanta-cinc dies que donen per a molt dins de l’entramat del món editorial, on les males juguesques, les travetes, les amistats incondicionals i les punyalades per l’esquena estan a l’ordre del dia. Cert és que estem en una història de ficció, però que fa preguntar-te repetidament: quant hi ha de veritat en el món real?, sincerament… M’agradaria saber-ho.⁠

Escrita amb un llenguatge planer, fresc, dinàmic i directe, la novel·la es llegeix en un sospir i et deixa amb ganes de més.⁠ Si voleu saber més de la novel·la, la següent parada serà a @meyonbook el dia 25 de juny.⁠»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *