Sant Jordi als Hospitals – «L’essencial es diu amb senzillesa. Però la vida sols es diu vivint-la.» (Miquel Martí i Pol)

 

20190411-VisitaSantJordialsHospitals-ClijCat-SantaCaterinaSalt-Joves

 

Des de fa més de 10 anys el ClijCAT (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil) organitza, dies abans de Sant Jordi, la visita de diversos escriptors a hospitals de tot Catalunya perquè els infants i joves que hi estan ingressats puguin celebrar la diada, conversar amb autors de literatura infantil i juvenil i rebre un llibre de regal.

La iniciativa, que va néixer a partir d’una idea d’en Jordi Sierra i Fabra i quatre escriptors encabits en un únic cotxe, ha evolucionat de l’«EPI BLAS» inicial («Escriptors Per a Infants, Biblioteques i Llibres Ara i Sempre») a «Sant Jordi als Hospitals», una proposta plenament consolidada en la que cada any s’adhereixen més hospitals i hi participen més escriptors de LIJ.

 

20190411-VisitaSantJordialsHospitals-ClijCat-SantaCaterinaSalt-Joves-2

 

Enguany he tingut l’honor de col·laborar-hi de nou, aquest cop visitant l’Hospital de Dia d’Adolescents de Salut Mental de l’Hospital de Santa Caterina de Salt. Més d’una hora de conversa amb una trentena de joves, parlant del món de l’escriptura i de la vida en general, de l’origen de les històries i dels textos que no ens atrevim a permetre que ningú llegeixi, de gamificació, de xarxes socials, de projectes presents, de futur,… Vam tractat tants temes que seria impossible enumerar-los tots aquí!

Demostrant el seu compromís amb les lletres, a l’exterior de l’Hospital de Salt hi ha unes paraules de Miquel Martí i Pol que són tota una declaració d’intencions i que bé podrien servir de síntesi:

«I el que compta és l’esforç de cada dia
compartit tenaçment amb els qui creuen
que cada gest eixampla l’esperança,
que cap dia no es perd per als qui lluiten.
L’essencial es diu amb senzillesa.
Però la vida sols es diu vivint-la.»

En resum, una experiència inoblidable i molt enriquidora, amb la sorpresa d’un mural fantàstic que em va rebre només d’arribar i a on no faltava cap detall sobre la meva persona: biografia, premis, llibres publicats,… Està clar que la xarxa no té secrets per a vosaltres! (hehe) Com que estic convençuda que tard o d’hora llegireu aquestes frases: Esteu fets uns veritables detectius! Des d’aquí una abraçada immensa per a vosaltres i per l’Àlex, la Sílvia i la Glòria, que tenen cura de l’aula. Moltes gràcies per haver-me deixat compartir una estona amb vosaltres, per la vostra simpatia i la vostra generositat. Espero que gaudíssiu de la trobada tant com jo. I que l’hort que esteu començant a conrear aviat estigui ben ple de vida!

Gràcies per tot. Feliç Sant Jordi 😉

 

20190411-VisitaSantJordialsHospitals-ClijCat-SantaCaterinaSalt-Joves-3

20190411-VisitaSantJordialsHospitals-ClijCat-SantaCaterinaSalt-Joves-4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *