«Ras i curt, aquest llibre m’ha entusiasmat»

«Ras i curt, aquest llibre m’ha entusiasmat»: així és com comença la ressenya que el periodista Xevi Sardà ha publicat a la revista «Més! Osona» sobre Barcelona, la rosa i el drac i jo no podria ser més feliç!

M’alegro que hagis gaudit de la lectura. Moltíssimes gràcies per les teves paraules! Un regal saber que la novel·la que vaig començar a escriure durant el confinament estricte el març del 2020, i que vaig batallar durant dotze mesos perquè reflectís el paisatge urbà, natural, humà i històric de la ciutat comtal, ha aconseguit transportar-te a una Barcelona plena de vida i vitalitat, de modernitat i de costums ancestrals, d’alegries i reivindicacions. Mil gràcies!

PD. Podeu llegir la ressenya completa en el següent enllaç (pàgina 30): https://issuu.com/mesosona/docs/1005_mesosona

«Una gran novel·la per descobrir Barcelona

Ras i curt, aquest llibre m’ha entusiasmat. Per això començo aquestes línies sobre la nova obra de l’escriptora gurbetana amb un embús d’idees que malden per sortir-me disparades del pap sense cap ordre ni concert. Intento repassar les notes que he escrit durant la lectura per intentar-me organitzar amb una mica de coherència, però al final decideixo deixar-les anar pel broc gros. En definitiva, mai busco fer cap mena de crítica literària organitzada, sinó simplement un comentari personal.

En primer lloc, em trec el barret davant la ingent tasca que ha dut a terme l’autora per documentar-se de forma exhaustiva sobre la ciutat comtal i de la magistral habilitat per entrellaçar tot aquest material real amb una història de ficció trepidant. Saborit aconsegueix descobrir-nos amb aquesta novel·la, la geografia urbana, humana, cultural, política, econòmica, social de la nostra Barcelona, alhora que ens regala també algunes reflexions de vida.

El llibre ens passeja per tots els barris (antics pobles de Barcelona), per les seves tradicions, grans esdeveniments, i per la seva història. Des de curiositats culturals com les diferents patrones de la ciutat fins a fer-nos visitar la Fashion Week o el Mobile World Congress. Des de la Barcelona alegre i lúdica de les festes tradicionals, fins a la ciutat reivindicativa amb al·lusions a temes de rabiosa actualitat com la sobresaturació turística o els okupes.

I la gràcia de tot plegat, és que aquest viatge exhaustiu per la ciutat està narrat gairebé a ritme de “road movie” urbà a través d’una història emocionant de superació i d’amor que t’enganxa des del preàmbul.

I per si encara ens faltessin arguments a favor del llibre; a més a més, l’autora hi afegeix un element màgic que és la base de la trama i que té una inspiració genuïnament catalana. En aquest sentit (per no fer cap spòlier) només us diré que els dos protagonistes de la història d’amor són una gimnasta barcelonina… i un fantasma que va vestit de diable de correfoc! Dos personatges amb els seus propis drames units pel destí. I junts, planten cara als seus problemes, s’aixequen de terra i tiren endavant. Aquest fet, malauradament també és molt barceloní i català.

I acabo. Per mi ha estat un llibre que m’ha obert el desig de visitar alguns petits tresors de Barcelona que no sabia ni que existien, m’ha encantat pels seus elements de fantasia i m’ha fet repensar alguns aspectes de filosofia de vida. Resumint i acabo com he començat, un llibre que m’ha entusiasmat.

Xevi Sardà – Més! Osona»

https://issuu.com/mesosona/docs/1005_mesosona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *