Entrega dels XLIV Premis Literaris de Calldetenes!

Aquest dissabte, 16 de setembre, es va celebrar l’entrega dels XLIV Premis Literaris de Calldetenes, els més antics d’Osona i un dels més antics de Catalunya!

En Joan Saborit, regidor de Cultura sortint de l’Ajuntament de Calldetenes, va dir en el seu parlament que «Creixement» era la paraula que resumia l’edició, amb més de 350 obres rebudes!

En Miquel Riera, alcalde de Calldetenes, va tenir un record per Pau Casals: «El català es parla des dels segles VII-VIII. Aquest octubre farà 50 anys de la mort de Pau Casals: “Sigueu fidels a la terra i a la llengua, per a tenir veu pròpia en el gran concert dels sentiments i les esperances dels homes.” Viure en català: de nosaltres depèn.»

En Víctor Pallàs, membre del jurat, va presentar a en Lluc Crusellas, encarregat de donar la conferència d’enguany: «Em van dir “Saps que hi ha un xocolater de la comarca que ha fet un elefant de xocolata?” I jo vaig preguntar: “Petit?” I em van dir: “No! Gegant! És un artista de la xocolata.“»

En el seu parlament, en Lluc Crusellas, guanyador del guardó al Millor mestre xocolater del món 2023, va dir: «Felicitats als guanyadors i a tots els qui s’han presentat, encara que no hagin guanyat. Com jo vaig fer quan preparava el World Chocolate Masters: l’objectiu últim d’una competició és guanyar, però sobretot és créixer com a persona i viure l’experiència. Hem vingut al món a escriure la nostra petita història. Fixar-nos objectius fa que el nostre dia a dia sigui més intens i la nostra vida tingui més sentit.»

Al Twitter trobareu una mini crònica amb fotografies i un resum dels discursos dels guanyadors de les diverses categories: https://twitter.com/TeresaSaborit/status/1703092680866070702

Un plaer i un honor haver pogut col·laborar en els Premis Literaris de Calldetenes com a jurat. Moltes felicitats als guanyadors i a tots els participants! Per molts anys plenes de lletres que puguem compartir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *