Què han dit d’«Els llops ja no viuen als boscos»? (7 opinions)

7 opinions sobre «Els llops ja no viuen als boscos», llibre guanyador de l’XI Premi 7lletres 2016 (el premi de narrativa curta més ben dotat de la literatura catalana).

Què n’han dit?

  • «Una nova veu, 7 relats amb el tema del maltractament infantil de fil comú. No és còmode, remou la consciència, però la literatura és això, no t’ha de deixar indiferent. Tot explicat amb delicadesa respecte als nens. I molt ben escrit!» (Jordi Vilarrodà, El9nou, 27/01/2017)
  • «Teresa Saborit intenta alertar de que “los niños no viven en un cuento de hadas y que los lobos viven entre nosotros”, además de poner luz a la dificultad de los menores para verbalizar problemas como el maltrato.» (La Vanguardia – Agència EFE, 31/03/2017)
  • «Si aquest magnífic recull de contes fos un CD de música, el resultat seria un àlbum conceptual, també magnífic. És tremendament honest i desitjable que, arribat el cas, l’art remeni les entranyes. I un valor afegit per al llibre, premi 7lletres, és que l’autora, que de narrar en sap un niu, no porta les històries cap a llocs comuns, de manera que el lector no sap per on li vindrà la patacada.» (Joan Bustos, Revista Faristol-CLIJCAT, Valoració del crític 4 estrelles «Excel·lent», 06/03/2017)
  • «Vaig llegir el relat “Ira” als meus alumnes de 4t ESO i els va impactar tant que em prenien el llibre dels dits per llegir-ne més. Bon senyal, oi?» (Sílvia Caballeria, professora de llengua i literatura a ESO i Batxillerat del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic (Osona), 21/12/2016)
  • «Al principi sorprèn el tema, però després t’adones que és un tema que molts nens pateixen i que per por no expliquen la seva situació. El final obert et deixa impactat i sense paraules, va causar un moment de silenci a l’aula.» (Júlia S., alumna de 4t d’ESO del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic (Osona), 16/12/2016)
  • «L’efecte d’uns narradors infantils explicant diferents tipus de maltractaments però sense poder posar-los nom crea en el lector un efecte angoixant, d’impotència, de no poder entrar al rescat del secret que confessa l’infant dins d’aquest giny literari. “En la vida real passa exactament això, no diuen res a ningú i poden passar molts anys fins que alguns es veuen amb cor de denunciar-ho”, explica Saborit.» (David Marín, El Punt Avui, 05/01/2017)
  • «La Teresa ens condueix magistralment a través [de les dualitats de l’obra] i no podem més que envejar-li aquesta capacitat innata de moure’s en la dualitat com peix dins de l’aigua. No desvetllarem el final del relat però sí que us aconsellarem que compreu el llibre. Apreciareu el talent creatiu i literari de la Teresa Saborit i esperareu amb candeletes noves publicacions d’ella.» (Salvador Riera, poeta, 27/12/2016)

Més informació: www.elsllopsjanoviuenalsboscos.cat

20170406 - Opinions_lectors_premsa-Els_llops_ja_no_viuen_als_boscos-Premi_7_lletres-Teresa_Saborit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *