He guanyat ex aequo el 42è Premi Armand Quintana de novel·la!

Tinc l’honor de comunicar-vos que aquest vespre he guanyat ex aequo el 42è Premi Armand Quintana de novel·la per l’obra «Casus Belli»! Moltes gràcies al jurat per aquest magnífic guardó. Felicitats al coguanyador, en Gerard Canals, amb qui tinc l’honor de compartir aquest premi 😉

La novel·la que he escrit es titula «Casus Belli». És un llatinada que es podria traduir com a: «Declaració de guerra». Ambientada en el sector editorial, té dues protagonistes:

  • La primera protagonista és una escriptora víctima d’una plagi, a qui una autora supervendes acaba de robar la novel·la que havia estat escrivint durant els últims set anys.
  • L’altra protagonista és una editora d’una petita editorial que, cansada de veure’s arraconada sistemàticament pels gegants del sector, decideix entrar en batalla contra una de les editorials més grans del país, convençuda que, com passa en el Quixot, els que en aparença són gegants, en ser atacats, pot ser que es converteixin en molins de vents.

Les dues iniciaran una guerra per recuperar el què és seu. Qui guanyarà la batalla? Com diuen en un diàleg de la novel·la:

«—Només hi ha una forma de descobrir-ho.
—Quina?
—Viure-ho.»

O, en el vostre cas: llegir-ho 😉

La trama es desenvolupa principalment entre Osona i Barcelona. Hi apareixen indrets tan dispars com l’Ateneu Barcelonès o la Casa Comella. Amb aquestes circumstàncies, haver guanyat un guardó a la Plana de Vic (i sent jo de Gurb) fa que rebi aquest premi, de la vila veïna Calldetenes, encara amb més d’il·lusió.

Vull aprofitar aquest blog per enviar un agraïment a tota la gent que em va donar suport, ara fa 6 anys, quan vaig decidir fer un canvi de vida radical i vaig deixar la feina de controller que tenia en una entitat financera per dedicar-me a la literatura a temps complet: aquest guardó és també una mica vostre. Una abraçada a amics i família. Un reconeixement molt especial als companys de lletres de la web de VullEscriure.cat (vosaltres encara no ho sabeu, però també apareixeu en la novel·la… I fins aquí puc llegir, hehe). I per últim, un agraïment molt especial a la meva mare, que es mereix tots els homenatges del món.

El premi inclou la publicació de la novel·la en format paper: ben aviat la podreu tenir entre les mans. Espero que gaudiu de la lectura de la novel·la. Moltes gràcies, Ajuntament de Calldetenes!

* * *

ACTUALITZACIÓ – Recull de premsa:

5 thoughts on “He guanyat ex aequo el 42è Premi Armand Quintana de novel·la!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *