«Una novel·la no… Una novel·lassa! T’adones que has creat una mena d’heroïna?»

«Una novel·la no… Una novel·lassa!» I que en Jordi Vilarrodà, gran periodista cultural d’Osona, comenci així una entrevista no és un regal: és un regalàs!

«No és la primera vegada que la Teresa Saborit passa pel nostre programa i ja sabeu, els habituals, que ens agrada de tant en tant veure alguna cara repetida perquè això vol dir que l’obra dels escriptors continua. Som, més o menys, a dos mesos justos de Sant Jordi i l’escriptora de Gurb ens porta una novel·la (una novel·lassa!, diria jo) de gairebé mig miler de pàgines que porta per títol “Barcelona, la rosa i el drac” (…).»

Aquest dimarts vaig tenir l’honor de poder participar en el programa «Quatre paraules» que en Jordi Vilarrodà presenta a El9TV des de fa més de 10 anys: un programa cultural de capçalera conduït amb una estima extraordinària pel món dels llibres (en general) i pels autors d’Osona (en particular) que els apassionats per les lletres de la comarca mai no podrem agrair-li prou.

20220225-El9TV-Literatura-Entrevista_Jordi_Vilarroda-Teresa_Saborit-Foto_Albert_Llimos-2
© Foto: Albert Llimós / El9nou

Novel·listes, poetes, editors, il·lustradors, bibliotecaris… Persones vinculades al món literari s’asseuen cada setmana en aquestes butaques negres (fetes a mida de gegants, tot s’ha de dir!, hehe) per parlar de llibres i repassar fragments de la seva obra. Noms com Pilarín Bayés, Blanca Busquets, Joan-Lluís Lluís, Teresa Sagrera, Montse Homs, Antoni Pladevall o Màrius Serra són només una petita representació dels autors que han compartit conversa amb en Jordi per parlar d’allò que als escriptors més ens apassiona: l’univers fantàstic de les paraules a on tot sembla possible i a on tot està per escriure encara.

«T’adones que has creat una mena d’heroïna? Que el personatge de la Jana és molt potent? Aquesta noia que és molt d’avui, molt del moment, molt de la gent jove, molt de la situació social de la gent jove, molt connectada amb la realitat en aquest sentit, i té aquest punt d’heroïna? Que potser no acaba aconseguint tot el que vol (o tot el que somia) però precisament això la fa més humana?»

20220225-El9TV-Literatura-Entrevista_Jordi_Vilarroda-Teresa_Saborit-Foto_Albert_Llimos-1
© Foto: Albert Llimós / El9nou

Si us vau perdre el programa en directe, el podeu recuperar a la web d’El9TV: https://el9tv.alacarta.cat/quatre-paraules/capitol/teresa-saborit-22 (amb un regal addicional: la lectura en veu alta de tres fragments de la novel·la teatralitzats de forma magistral per l’Arnau Jaumira i la Maria Costa).

Mil gràcies, Jordi, per aquesta magnífica entrevista! Quin goig compartir lletres i conversa amb la companyia d’un apassionat de la literatura com tu, en aquesta ocasió per parlar de «Barcelona, la rosa i el drac» (Premi Talent Cambra 2020). Per molts anys puguem compartir converses, somriures i passió pels llibres!

PD. Les fotografies que acompanyen el post són de l’Albert Llimós d’El9nou. Moltes gràcies, Albert!

20220225-El9TV-Literatura-Entrevista_Jordi_Vilarroda-Teresa_Saborit-Foto_Albert_Llimos-3
© Foto: Albert Llimós / El9nou

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *