Crònica de Sant Jordi 2022: Sol, pluja, pluja, sol… Pedregada!

2020: Pandèmia. 2021: Pandèmia. 2022: Pluja i pedra! Ens haurem d’esperar a l’any que ve a tenir un Sant Jordi com «els d’abans», amb molt de sol i sense restriccions (creuem els dits!). Mentrestant, aquesta és la crònica d’un Sant Jordi que recordarem durant molt de temps (hehe).

MATI

La diada ha començat a primera hora del matí a Gurb, amb un esmorzar d’escriptors osonencs organitzat per l’Ajuntament de Gurb que ha servit per donar el tret de sortida a un dia que encara no sabíem si seria de sol o pluja!

«La diada de Sant Jordi ja ha començat! 😍 I els autors d’Osona ho hem fet de la millor manera possible: amb un esmorzar d’escriptors organitzat de forma magistral per l’Ajuntament de Gurb. Fins i tot ha sortit el sol per poder-nos fer la foto de família! 🌞 Gràcies per acollir-nos Josep Casassas, alcalde de Gurb, i Montse Parareda, Regidora de Cultura ❤» 

I ha continuat amb l’Ajuntament compartint el poema que havia escrit per desitjar un bon Sant Jordi a tots els gurbetans (mentre jo em barallava amb la Renfe per arribar a temps a la cita que tenia a Barcelona a última hora del matí… un altre dia us explico aquesta «aventura»).

MIGDIA

A última hora del matí… Signatura de «Casus Belli» a Rambla Catalunya, a tocar de la superilla del Passeig de Gràcia ple a vessar de gent! I hem començat amb sol, però al cap de poc… Mireu el vídeo i jutgeu-ho per vosaltres mateixos.

«Avui a Barcelona… La Diada dels 3.000 climes! Sol, pluja, pluja, sol… Pedregada! Sol! Pluja… I així anar fent durant tot el matí-migdia!

Un plaer retrobar-me amb Maria Escalas, Manel, Albert, Mireia, Maria Rosa, Didac i un munt de persones més que heu vingut a saludar a la parada de La Rambla d’Amics del Taller de Sant Camil i heu esgotat tots els llibres! Una alegria desvirtualitzar la Maite, guanyadora del sorteig de Sant Jordi: bona lectura!

La lectura en veu alta de l’Ateneu Barcelonès ha quedat anul·lada per culpa de la pluja, però he pogut saludar Escola d’Escriptura (que l’any que ve faran 25 anys!) i descansar uns minuts a l’esplèndid jardí romàntic en una ullada de sol.

Sant Jordi continua a Osona (si la Renfe m’ho permet!). Bona Diada del Llibre i la Rosa!»

TARDA

A la tarda retorn a la Plana de Vic! A les 5, inici del joc de pistes «La poció indesxifrable», organitzat per l’Ajuntament de Vic i dissenyat per «La Llibreta Vermella», amb la participació de gairebé 700 infants que han aconseguit un val de 10€ per comprar llibres segons dades de la Bet Piella, regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura. No us perdeu el recull fotogràfic dels infants resolent l’enigma que els havíem proposat i trobant tots els elements de la llegenda amagats per la ciutat: la Reina, Sant Jordi, la Princesa, el castell… I fins i tot el mateix drac!

«La princesa, la reina, Sant Jordi, el castell… I el propi drac! 🐉🌹 Aquests són els personatges de llegenda que els centenars de nens i nenes que aquesta tarda han participat al joc de pistes «La poció indesxifrable» s’han trobat en diversos indrets de la ciutat de Vic!

Malgrat la pluja i el fred, les famílies armades amb paraigües i impermeables han aprofitat les estones de sol per seguir les pistes i resoldre el misteri d’aquest Sant Jordi.

Heu salvat la diada! Moltes felicitats a tots per la vostra ajuda! El drac s’ha adormit de nou… Qui sap quines aventures ens portarà l’any que ve? Per molts anys semblants aventures! 😊»

I per acabar la jornada, signatura de «Casus Belli» a la parada de la Llibreria Mater a la Plaça Major, compartint taula amb Àlex Gómez-Font, Gisela Salarich i Gerard Canals. I hem patit vent, pluja i fred, però res ha pogut amb la il·lusió de retrobar-nos després de tants mesos de restriccions! Per molts anys semblants aventures! Per molts Sant Jordis plens de llibres!

* * *

ACTUALITZACIÓ – Recull de premsa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *